Navigatie overslaan

 

11112

In moeilijke situaties zijn er altijd mensen die getuigen zijn.

  Bij een ongeluk is dat de ziekenbroeder, bij een psychische inzinking de psychiater en

bij overtreding van de wet een advocaat.

  Ik zei een keer tegen iemand dat ik de wet aan mijn laars lap, en zei daarna meteen

dat die opmerking natuurlijk nergens op sloeg en echt niet serieus genomen moest

worden. Dat was toen zelfbescherming.

  Ben ik een gespannen en soms zelfs paranoïde persoon, zo is mijn advocaat een ontspannen en bijna laconieke man. ‘Het komt wel goed,’ is de zin waar hij op afgestudeerd is.

  En dat was ook zo. Het kwam ook allemaal goed.

  Ik dronk een paar glazen wijn met hem in een restaurant in Amsterdam-zuid, ik had het idee dat onze relatie alleen op die manier ontbonden kon worden.  Maak je het uit met je geliefde door te zeggen dat het voorbij is; een advocaat nodig je uit voor een etentje.

  Toen ik tegenover hem zat bedacht ik me dat deze man mij in verschillende benarde situaties had gezien; tijdens het voorgerecht schoten al die beelden aan mij voorbij en zei hij alleen maar: ‘Nou daar zitten we dan.’

  Hij moest lachen om het gerechtshof en ergens sierde dat hem, zoals de bloemenman op de hoek moet lachen om de bloemenveiling, het leek vrij logisch.

  Meestal doe ik zeer grondig onderzoek naar mensen waar ik mee omga , maar ditmaal was het andersom; mijn advocaat wist meer van mij dan de meeste mensen. Ik wist inmiddels dat hij goed piano speelde en naar een sportschool ging in het centrum, ook wist ik dat hij een voorliefde had voor sportauto’s.

  Op een middag hadden wij afgesproken op een pleintje in een uithoek van Amsterdam, ik had die plek zelf gekozen, ik vond het een gepaste plek om met je advocaat af te spreken. We stonden naast een Maserati Quattroporte en hij zei opeens: ‘Dit is een auto voor jou, deze auto past bij je, deze auto is luxueus.’  Daarna bespraken we de zaak.

  Nu in het restaurant hadden we het over de kwaliteit van groente en fruit in Nederland, een onderwerp waar je snel over uitgepraat raakt. Zo geschiedde.

6 Comments

  1. Advocaatje leef je nog, of leef je nog advocaatje?

  2. Aha…horen wie het zegt!

  3. Is een ziekenbroeder getuige van een ongeluk, of een advocaat getuige van het overtreden van de wet? Volgens mij komen zij om de troep op te ruimen, maar getuige zijn zij (meestal) niet.

  4. Dat hoeft niet per se. In het slechtste geval is de advocaat wel degelijk getuige van het overtreden van de wet, ik ken dan ook genoeg adocaten die zelf de wet overtreden, en dan ben je als advocaat op het juiste moment, op de juist plek.
    Natuurlijk heb je gelijk dat zowel een broeder als een advocaat er zijn om de troep op te ruimen, maar in beiden gevallen kunnen ze nog wel getuige zijn.

  5. Mag ik het nummer van deze advocaat? Ik heb een probleempje…

  6. @Manon

    Deze advocaat hou ik graag voor mezelf, een advocaat die het voor zich ziet hoe ik in een Maserati bestuur, blijft voor mij alleen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: